Hielema - Contructiewerk - Waterwerken - Boomverzorging
 
Home
Houtconstructies
Waterwerken
Boomverzorging
Sculpturen zagen
Hekwerken/poorten
Beeldhouwwerk
Schuren en bijgebouwen
lopende projecten
 
Hielema - boomverzorging en hout
Contact
Links
 
Boomverzorging

Bomen! Daar kunnen wij uren over ...praten.

Uiteraard hoeven wij niet meer uit te leggen dat bomen zorgen voor een leefbaar klimaat, en dat ze een invulling geven aan onze dagelijjkse omgeving.

Dat dit niet vanzelf gaat, wordt nog wel eens over het hoofd gezien. In de natuur regelt zich dit vanzelf. In de buurt van bebouwing, wegen etc. zal het risico te groot kunnen worden en is controle en onderhoud noodzakelijk.

Een boom heeft van jongs af aan begeleiding nodig. Alleen door middel van regelmatig onderhoud komt deze tot volle wasdom, zonder daarbij een gevaar op te leveren voor zijn naaste omgeving. Naast deze ‘gewone’ gang van zaken gebeurt het nogal eens dat de omgeving van de boom aangepast wordt, waardoor deze in zijn groei belemmerd wordt. Of omgedraaid: de boom wordt hinderlijk voor de aangepaste omgeving. Zo zijn er legio situaties te noemen waarbij deskundig advies gewenst is. Naast het zoveel mogelijk behouden van bomen hebben wij ons ook gespecialiseerd in het verwijderen van bomen, van elk denkbare plaats, afmetingen en hoeveelheid.